VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

måndag 11 juli 2011

Datastrul

..har jag haft den senaste tiden. Laptopen har tydligen bestämt sig för att konstra och det med besked. Än fungerar kontakten med yttervärlden, än inte. Av den här orsaken har jag inte återkommit här på bloggen på ett tag. Hoppas ändå att få dataproblemet åtgärdat med det snaraste.

Vi ses strax igen!
Kram på er så länge!

lördag 2 juli 2011

En ny morgon

..och jag ligger och drar mig i vardagsrumssoffan, som den senaste tiden utgjort min sovplats. Tydligen vill inte katten Sara stiga upp heller för hon har lojt sträckt ut sig på min mage och visar inga tecken på att vilja hoppa ner. Härifrån kan vi se fälten och skogen och höra sommarfåglarnas morgonhälsning. Svalorna flyger lågt - antagligen regn på kommande,  men det gör inget för äntligen är här lite komfort och värme inne i huset. Älskar mitt hem om möjligt ännu mera nu fast det bara är halvfärdigt. Nu ska jag ändå masa mig upp och kliva direkt ut på den underbara altanen för att inandas energi ur de friska sommarvindarna.

De gamla knotiga äppelträden vakar över huset i midsommartid



Altanen ja.. Nu har den fått sitt tak täckt av filt och på den ligger gamla, kupade tegel. Teglen har funnits flera årtionden i ett av uthusen här på Gården. Eftersom de förvarats under tak var de i så pass bra skick att jag tyckte de var värda att återanvändas.





I väntan på gästerna





Häromdagen hade jag två middagsgäster, min son och hans flickvän. De var de första gästerna i det nyrenoverade köket. Jag tror att besiktningen fick godkänt :-)








 Här ovan syns en del av köket. Än saknas bland annat belysning, spots, som ska placeras under de övre skåpen. Ovanför fönstret kommer dessutom en hylla, som binder samman skåpen med varandra. På hyllans undre sida fäller vi också in spotlights. Några flaskor vin uppe i vinhyllan skulle inte vara så dumma heller..

Efter flere dagars värmebölja gick hunden Tuvan igenom en metamorfos. Matte tog till saxen och vips låg hennes långa honungsgula päls i stora högar på badrumsgolvet. Från att ha varit en isländsk vallhund förvandlades hon till en fårhund inom loppet av en knapp timme. Tuvan tycks ha gillat förvandlingen för hon var hur glad som helst efteråt trots det radikala ingreppet.