VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

söndag 8 april 2012

Märkligt


..väder. När man tror att våren är på väg med rasande fart blir det plötsligt flere minusgrader till natten. Åkrarna är ännu snötäckta, det gillar hästarna. Härligt att få vila efter intaget morgonhö, tycker hela flocken då solen igen värmt upp luften efter de kalla nattimmarna.




Tuvan sitter under foderbordet där ute. Hon tycker fågelkompisarna är jätte tråkiga. De bara retas och flyger iväg när hon kommer precis som talgoxen gör snett uppe till höger. Vem ska jag nu få sällskap av, tänker Tuvi och traskar besviken bort.




För att trotsa kylan, som envist håller sig kvar rustar vi till fest. Nu om någonsin är det skäl att fira den kommande våren. Vi gör en kombinerad Vår- och Påskfest. Köket inreds i pastellgrönt, grått och vitt och björkriset dekoreras med fjädrar i regnbågens alla färger.








Fram med tallriken så får du en bit!
                                                                                  

torsdag 5 april 2012

Så mycket roligare

Hmm, kanske det är dags att gå ut och kolla läget..



..nu när det blivit ljusa kvällar. Katten Sara har märkt det också. Från att ha tryckt inne i huset hela vintern har hon börjat göra korta avstickare ut.





Ute vid foderbrädet tar Hacke sig ett skrovmål. Man vet ju inte om det blir kallt igen och då behövs lite extra fettlager, tycker han.





Härom dagen kom min kompis på besök. Hon hämtade våren med sig i form av TULPANER. Ingen vår utan tulpaner!! Nu hade äntligen våren officiellt börjat. Med sig hade hon också en smaskens god olivolja, som hon hämtat från Grekland. Olivoljan är ekologisk och kallpressad från oliver, som vuxit på ett klosterområde. Verkligt god olivolja att smaksätta sallad med..






...som till exempel en sån här. Skål!!