VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

måndag 9 januari 2012

Vintern


... år 2011 lät vänta på sig. Äntligen kom så den första kalla morgonen, som pudrade frostkristaller över markerna. Skulle vi få en vit jul trots allt? Tyvärr smälte allt det vita bort innan kvällen kom. Kylan fick ge vika för plusgrader med regn, som vi fått i alltför rikliga mängder de senaste veckorna.
Följande morgon när solen motvilligt vaknade upp bakom trädtopparna var färgerna igen övervägande grå med tunga dimslöjor hängande över fälten. Det urgamla äppelträdet förstod ingenting. Aldrig hade det varit med om en december månad, som varit så varm och regnig. Ur led är tiden, muttrade trädet. 

När julaftonsmorgonen småningom kom fick vi pyttelite snö. Fast snömängden var så ringa räckte den ändå till för att ge julstämning, inte bara ute utan också inomhus. Tomtemor intog sin plats på fönsterbrädet i köket och de julystra korna och kalvarna beslöt sig för att spurta in i huset och fira julen med husfolket. Julfirandet kunde börja!

3 kommentarer:

  1. Hej där o god fortsättning!!
    Nä de blev ingen snö till jul, men de blev ju jul ändå!!
    Hoppas allt är väl med dig.
    Kramiz

    SvaraRadera
  2. Må bare beundre siden din!! Du skriver vakkert og tar nydelige bilder - utrolig hjemmekoselig og fint!
    Man blir litt glad når man besøker siden din!
    Gleder meg til fortsettelsen!!
    Åge

    SvaraRadera
  3. Så roligt att få respons :-). Tack!

    SvaraRadera