VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

lördag 9 oktober 2010

Det blev...

... en tidig morgon på måndagen. På slaget sju anlände timmermannen från byggfirman. Tydligen en timmerman, som inte "drar på trissorne" utan är en handlingens man.
Det tog inte lång stund innan han hade flere av de gamla golvbräderna avlägsnade. Själv fick jag lite brådis denna morgon med att hinna få kökets innerfönster - som varit bortplockade under sommaren - på plats innan golvet under mig skulle vara ett minne blott.

De första golvbräderna har tagits bort

Det var riktigt intressant att se vad, som skulle uppenbara sig under de tjocka golvtiljorna. Mycket riktigt; som vi hade gissat bestod materialet av en salig blandning av spån, sand och lera. Tydligen fanns det dessutom ett så kallat mellangolv under det här lagret. Eftersom mängden av fyllning var ansenlig beslöt vi oss för att anlita en entreprenör, vars firma utför bortsugning av dylika material. Att börja mocka ut alllting för hand skulle ta en hel evighet. Inte skulle det vara så lätt heller eftersom vi bara hade ett fönster, som allt skulle ut igenom. Med en sugbil skulle det vara lätt som en plätt. In genom fönstret med lastbilens sugslang och snipp, snapp så skulle den gamla golvfyllningen vara som bortblåst.

Spån, sand och lera ser dagens ljus
Jag hade hoppats på att man skulle kunna återanvända de gamla golvbräderna när golvet under blir isolerat och i gott skick men tyvärr kommer det inte att lyckas :-(. Det visade sig nämligen att bräderna, som täckte halva köksgolvet ställvis var murkna. De måste kasseras. Resterande bräder, såg bra ut och dem ska vi använda till något av de övriga rummens golv.

2 kommentarer:

  1. Hejssan!
    Va bra att det äntligen börja hända i köket :) Synd att bräderna var murkna :( Hurdant golv blir det där iställe nu då?Nya bräder bara eller?Ser nog så lustit ut på bilderna när köket e tomt o golvet borta!
    H:Mia
    p.s Topsan skickar hälsningar åt Tuuba o Olga :)

    SvaraRadera
  2. Jepps, det blir nya bräder i furu. Antagligen 290 mm breda. Tror de blir riktigt bra. Olga och Tuviluu tackar för hälsningarna av Topidarius :-)!

    SvaraRadera