VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

torsdag 26 maj 2011

Livet fortsätter

... en dag i taget på Gården efter Olgas bortgång. Ytterst tomt är det, det tycker både hunden Tuvan och matte. Tuvan blev deprimerad då Olga försvunnit. Hon ville inte komma in i huset om kvällarna. I två veckors tid fick jag lirka och muta henne att komma in till natten. Tuvan väntade antagligen på att Olga skulle komma hem. Häromdagen tog vi, Tuvan och jag, den första promenaden på tu man hand.

En ensam Tuva går vägen fram..

På källarplan har det hänt en hel del. Från jordvärmefirman kom tre unga män en dag. En hel, dryg arbetsdag jobbade de med att installera jord- o golvvärmesystemet inne i källaren. Eftersom källaren har ett ytterst lågt tak - tur nog kan jag själv stå rak där - så hade en av killarna en aning kämpigt..

Att vara lång är inte så lätt när man hamnar på uppdrag till Gården















Värmeslingorna installerade i borrbrunnen
Duschhörnan nästan klar :)
Då varmvattenberedarna (två stycken à 200 liter) kopplades på fick jag äntligen efterlängtat varmvatten i huset. Efter en hel, lång, kall vinter utan vatten inomhus kunde jag avnjuta en skön dusch samma kväll. Underbart!!


En titt genom innefönstret
Det nuvarande vardagsrummet bestod tidigare av två mindre rum. Nu har det nya, stora rummet fått tapeter på nästan alla väggarna. På en del av ena långsidans vägg lämnade vi stocken synlig. Den blev vitmålad med Uulas linoljefärg. Vi lämnade också kvar en liten bit av den stockvägg, som tidigare skiljde de före detta två rummen åt. I den delen av stockväggen lät jag bygga in ett gammalt fönster, som jag länge sparat i väntan på att få det i användning på något sätt. Har alltid tyckt att fönstret med sina åtta mindre rutor är så vackert. Nu fick den äntligen en egen paradplats där inne i vardagsrummet. Dels tycker jag det är en skojig detalj att ha ett fönster inne i ett rum och dels möjliggör det extra fönstret att dagsljuset också kommer åt att nå ett hörn, som tidigare varit rätt mörkt.

Golvvärmeslingorna i vardagsrummet täcks av spuntat tallvirke
Sist men inte minst; en Gård kan ju inte vara utan en äkta utebastu. Smick, smack se där! En bastukoja har rests upp på hustaket. Man blir lite trött av att gå upp för de vindlande trapporna men konditionen förbättras. Väl uppe i bastun kan jag se ut över både grannar och hela bygden...

3 kommentarer:

  1. Söta lilla Tuva...Tur att ni har varandra!
    Tänk att du inte haft varmt vatten på hela vintern. Otroligt skönt måtte det ha varit att ta en varm dusch :). Nu tar du nog inte varmt vatten för givet mera, vilket ju också är en bra sak. Jag menar att verkligen känna efter och uppskatta!
    Joanna

    SvaraRadera
  2. Ja så är det..livet fortsätter...men vägen blir lite tyngre när man förlorat en fyrfota vän.
    De händer en hel del hemma hos dig ser jag...blir lite trött bara av att läsa..fniss.
    Vilken häftig byggnad du har bastu i!!! lite annorlunda helt klart.
    Ha nu en jätteskön låååååååååååång helg
    Kramiz Anki

    SvaraRadera
  3. Beklagar sorgen. Men intressant att läsa och se om hur du renoverar, jag ska nämligen själv renovera en liten lägenhet i sommar. Förstås har vi inte alls lika mycket arbete som du har, men bra att få tips ändå!

    SvaraRadera