VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

måndag 3 oktober 2011

Undrens tid

.. är inte förbi: Min trevliga men ack så osynliga elektriker har äntligen lovat dyka upp denna vecka. Nu återstår att lista ut hur jag ska lyckas snärja honom vid huset tills hans installerat precis allt, som väntat på honom sedan sommaren. Borde jag när han kommer
a) i lönn tömma däcket på hans bil?
b) såga ner en trädbamsing, som "råkar" falla tvärs över vägen, som leder till Gården?
c) klä honom i en sele och haka fast honom i den tunga kökssoffan?
d) lova honom en utsökt måltid bestående av gåslever, tryffel och antilopstek nyss influget från Afrika - då allt jobb är gjort?
Tips, någon? Mean while...


... har vi fått njuta av en helg, som bjudit på ett suveränt höstväder. Det har varit klar himmel redan från morgonen. Solens strålar har letat sig in i mitt kök genom de gamla, vågiga fönsterrutorna.








Ute har den sista säden tröskats...

 ...och under dansande, fuktiga dimslöjor ligger den bara, mustigt lerdoftande jorden där plogen nyss dragit fram.







Så här ser spishörnan inne i köket ut nu. Än saknas kakel på väggarna och belysning. Köket är ändå det rum, som är mest färdigt renoverat jämfört med badrummet, tamburen och vardagsrummet.

Diskhon är av en enkel, större modell. Inne i den ryms bland annat den tunga gjutjärnsstekpannan. Superbra för mina skräpiga handleder när pannan ska diskas. - Än kämpar pelargonerna med blomningen vid fönstret trots den sena årstiden. Snart blir det dags för dem att gå i vinteride. 
Lime, vackra och goda!





Här ett smakprov på en en del av tamburen. Spegelväggen är täckt med en papperstapet med gammalt mönster från det svenska tapetföretaget Lim och Handtryck. Bordsskivan på det gröna skåpet (som alltid funnits i huset) ska småningom målas med vit linoljefärg. Spegeln ovanför har också alltid "bott" här. Färgen, mörk tegelröd, är original.








,

3 kommentarer:

  1. Försöker igen. De e ett elände med det här att de inte går att kommentera hos vissa, bland annat då hos dig.

    Vad fint du fått det där hemma. Ett redigt läckert kök. Oh skået i din hall ja här säger vi sällan tambur :) var väldigt vackert.

    Kramiz Anki som håller tummarna för att kommentaren går fram

    SvaraRadera
  2. oj, jag har ett skåp med nästan helt samma färg och mönster! Det är så fint, men väldigt slitet, men vi fick det med villkoret att vi aldrig målar över blommorna. Men vit linoljefärg kanske inte täcker dem? Kanske ett alternativ för oss också..

    SvaraRadera
  3. Jätte fint kök förresten, riktigt lyxigt! Du trivs säkert bra där. Jag har också flyttat in i den nya lägenheten med min pojkvän, renoveringen är klar och bara småsaker som gardiner och mattor saknas. Välkommen att hälsa på om du är i H:fors nån gång!

    SvaraRadera