VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

måndag 4 april 2011

Dikesdramatik

Ack o ve; snön har börjat smälta. Att färdas på vägen till och från Gården innebär ett sant äventyr. Innan klockan slagit 07.30 i morse hade redan första bilen fastnat i snösörjan. Upp till undsättning med min fyrhjulsdrivna bil. En halvtimme senare hade en lastbil fastnat och innan klockan slagit 16 hade samma lastbil fastnat på vägen igen då den var på väg bort från Gården. Den här gången kom grannen med sin stora traktor och drog loss ekipaget.
Halt tycker Tuvan



Visst är det kul med vår på väg men det är INTE kul med alla översvämningar och mjuka, smala vägar! Dessutom har det ställvis varit mycket halt så både tvåbenta och fyrbenta har haft fullt bestyr att försöka hållas på tassarna.






Badrumskaklen har fogats samman så nu är kakelprojektet där klart. Taket saknar ännu panel och den gamla, runda spisen ska bli upp-piffad. Sedan är det dags för inventarierna att komma till sina platser.

Vad är nu detta?

En speciell grej bad jag en av timmermännen att fixa. Den ser du här till vänster. Vad tror du att det är?




En grävmaskinsentreprenör har nu grävt fullt av skyttegravar på Gården. Gäller att hålla tungan rätt i mun då man går ut till baksidan av huset så man inte trillar i dem. De här långa dräneringsdikena utgör en del av avlopps- och gråvattenprojektet. Efter många om och men beslöt jag mig för att välja tre separationsbehållare för avloppssystemet. Det vatten som rinner ut ur den tredje och sista behållaren får dirigeras till ett dike. Fick tillstånd av kommunen att göra så. Om reglerna för avloppshanteringen skärps efter år 2016 så kan separationstankarna kompletteras med det, som eventuellt krävs.

1 kommentar:

  1. Fint att kaklet är klart..skönt för varje projekt som blir klart kan jag tro. Fint!! Ni verkar ha helt andra avlopp principer en oss. Min gubbe gräver ofta avlopp här i trakterna ska gör ny bädd här hemma också nu till påsk för den som finns är inte längre godkänd, ingen vet äns när den gjordes.
    Kramiz Anki

    SvaraRadera