VÄLKOMMEN!

VARMT VÄLKOMMEN! Skoj att du tittar in :-)! Bloggen är dedikerad till den lilla svalunge, som jag fick "låna" sommaren 2010 och som du kan läsa om i de första inläggen. En renovering av huset på Gården får du också följa med bland annat ditt och datt.
Om du är ny här börja gärna läsa från sidan "Det var en gång" (27 juli 2010). Inläggen kan med fördel läsas i kronologisk ordning, som en helhet, men givetvis också som enskilda, fristående sidor. De flesta foton kan du se i större format genom att klicka på dem. Ni tycks vara många, som läser här. Blir jätte glad om du lämnar ditt spår i kommentarrutan.

torsdag 31 mars 2011

Täljstensspisen

.. har tagit form. Först var hela vardagsrummet fullt av utplacerade stenar, som väntade på att bli ihopmurade. Sen växte spisen upp, bit för bit för att i slutet av dagen vara helt färdig - sånär som på vita glasplattor, som senare kommer att fästas på spisens front. Efter att ha proveldat i spisen första gången kunde jag dra en lättnadens suck. Draget i spis och skorsten var bra.


Ta damm; klar! Saknas bara vita glasplattor på fronten ovanför spisboet.
Utanför mitt köksfönster viner stormen
Orvaroddur har svårt att se i vinden
Ute fortsatte stormen vina en dag till. Huua, vilka starka krafter!

Taket i vardagsrummet har äntligen fått panel. Det består - liksom taket i köket - av tre olika bredders hyvlat virke. Om det är fråga om ett gammalt tak, som bara är målat eller om det är nytt, det har många haft svårt att säga när de sett taket. Tanken är att försöka bibehålla en gammal touch här inne även om vi grundrenoverar.

Till köket har min son och jag valt arbetsbordsyta. Valet föll till slut på en skiva, som kommer att bli kanon till de vita köksskåpen.Vilken tror du att vi valde av de tre här nere?

 Hmm, här gällde det att ta sig en funderare; vilken yta skulle passa bäst till den vita konsolen?

2 kommentarer:

  1. Jösses har Ni haft sån storm...otäckt, men vilken fin bild de blev av det.. Spisen blev jättefin. Ja vad har Ni valt...svårt att säga. Men om jag skulle valt hade jag tagit den vita!! Få ett nytt tak gammal, eller nja att se så ut lyckades vi redigt bra med i köket. Där har vi öppet till taknock o eftersom husen möts i köket ville vi att de skulle se gammal ut i taket. Vi satte råspont och målade svagt vitt. Blev kanon faktiskt.
    Kramiz Anki som ser fram mot nästa bildrapport i Er renovering.

    SvaraRadera
  2. Av de tre arbetsskivorna valde vi den som är nederst till höger. Det helvita är fint också men eftersom det inte är helgranit utan en så kallad Silestone (granitpulver mixat med färgpigment och någon lim-massa, som håller ihop hela härligheten) så föll det alternativet bort. Silestone passar bättre till ett modernt hus, tycker jag.
    Den grå-vita helgraniten kommer att passa bra både till en grå täljstensspis, som finns i köket och till de vita köksskåpen.

    SvaraRadera